ІНСАЙТИ ВИСТАВКИ BAU

BAU 2023 — ідеальне місце зустрічі, щоб поговорити як про інноваційні матеріали, так і про соціальні теми. Вперше за 4 роки виставку провели наживо. Міжнародну виставку відвідала і команда члена правління The Wall — GLASSO (Glasso Facades & Windows).

«Тут ми мали змогу познайомитись із сучасними новинками: фасади складних форм з алюмінієвих самонесучих форм чи алюмінієвих профілів; архітектурна сітка для фасадних рішень; фасади з кераміки, які надають індивідуальності об‘єкт.

Загалом ми отримали багато позитивних емоцій та будемо поступово вводити новинки на ринок України, задля більшого комфорту та безпеки наших клієнтів» — поділилася компанія.

За підсумковим звітом BAU 2023, The Wall публікує ключові інсайти.

Цього року захід окреслив 12 тематичних напрямків: цифровізація, будівлі в існуючому фонді, зміна клімату, модульна серійна конструкція, стале будівництво, переробка та ресурси, стартапи, циркулярність, майбутнє будівництва, майбутнє житло, кліматичний дизайн, молоді таланти.

Цифровізація закріпила за собою три практичні інновації:

– BIM як провідна технологія сучасного будівництва;

– Інтернет речей (IoT) як основа для автономного будівельного майданчика;

– Робототехніка та технології 3D-друку в будівництві.

Будівлі в існуючому фонді потребують розумні концепції для гнучкого переобладнання та повторного використання всіма учасниками будівництва.

Зміна клімату є важливою для всіх експертів у галузі планування та будівництва, особливо важливо відслідковувати фактори, що призводять до зміни клімату, і визначати виклики на ранній стадії.

Модульне серійне будівництво розглядається як багатообіцяюча універсальна зброя проти нестачі житлового простору, тривалих процесів планування та будівництва, а також нестачі матеріалів і кваліфікованих працівників.

Основою сталого розвитку є мінімізація споживання енергії та ресурсів і землекористування (екологія), оптимізація витрат, а також інвестиції, міська або ландшафтна організація соціальних і культурних систем з огляду на майбутні покоління (соціальна).

Переробка та ресурси — відповідно до Європейського регламенту будівельних матеріалів, перероблені матеріали, також ті, що підлягають переробці, слід використовувати частіше, ніж звичайні будівельні матеріали.

Майбутнє будівництва неможливо реалізувати без стартапів та нових бізнес-моделей сміливих підприємців.

Циркулярна економіка спрямована на планування та будівництво таким чином, щоб утворювалося якомога менше відходів.

Ресурсозберігаючі концепції сталого житла та стратегії переущільнення невикористаного простору затребувані як ніколи.

Кліматичний дизайн — у попиті концепція, яка може впоратися з сильними опадами, зберігати дощову воду протягом короткого часу або дозволяти їй цілеспрямовано проникати, щоб зменшити навантаження на каналізаційну систему. Так звані «міста-губки» спрямовані в майбутнє.

Молодий талант — увага до просування та навчання молодшого персоналу, оскільки вони представляють майбутнє покоління кваліфікованих робітників і менеджерів.

Наступна виставка BAU пройде з 13 по 18 січня 2025 року на Мюнхенському виставковому майданчику. У 2023 році очікуємо конференцію digitalBAU + networking (4-6 липня, Мюнхен) та у 2024 році — digitalBAU (20-22 лютого, Кельн), які представлять рішення та продукти в сфері будівельного програмного забезпечення.

ІНШІ НОВИНИ