2023: ПЕРСПЕКТИВИ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ

The Wall спостерігає моменти, які говорять про позитивне майбутнє будівельної галузі у світі. У 2023 році очікується проведення великих міжнародних галузевих виставок, збільшення використання цифрових технологій та BIM у проєктах, передбачаються інвестиції у водневу технологію та відновлювані джерела енергії.

Цифрові технології будівництва та BIM

Продуктивність та дефіцит працівників пришвидшили впровадження нових технологій у будівельну галузь. BIM і цифрові близнюки вже стали важливою її частиною. Це підкреслює нещодавнє дослідження Cambashi – ринок BIM може коштувати 17,6 мільярда доларів у 2023 році.

-Галузеві івенти повертаються-

Після перерви світова виставка Bauma відбулася в Мюнхені. Представлені інноваційні рішення стали точкою тяжіння для півмільйона відвідувачів. Цього року були потужними виставки нерухомості “EXPO REAL 2022” та MIPIM, а також технологічна конференція Web Summit. На офіційних сторінках заходів вже є анонс на 2023 рік.

-Інвестиції у водневу енергію та акцент на відновлювані джерела-

У 2022 році деякі виробники перейшли на водневу енергію. Сайт International Сonstruction раніше повідомляв, що компанія JCB представила свою мобільну водневу заправку та у майбутньому планує інвестувати 100 мільйонів фунтів стерлінгів у водневі двигуни. Manitou представив свій прототип водневого телескопічного навантажувача. До 2030 року 43% продукції компанії мають становити машини з низьким рівнем викидів.

Глобальна рада з вітроенергетики заявила, що до 2026 року знадобиться понад півмільйона вітротехніків. Наразі триває будівництво великих наземних та морських проєктів, включно з вітряною електростанцією Dogger Bank у Північному морі.

-Хвиля кліматичних зобов’язань-

Європейський парламент та Європейська рада досягли попередньої згоди щодо суттєвого реформування Схеми торгівлі викидами ЄС (ETS) – найбільшого вуглецевого ринку в світі та головного інструменту кліматичної політики ЄС. Зміни необхідні, щоб досягти кліматичної цілі до 2030 року – скоротити викиди на 55%.

Більше будівельних організацій підписуються на амбітні кліматичні зобов’язання щодо зменшення викидів вуглекислого газу, оскільки компанії в усьому світі стикаються з безпрецедентним тиском з боку клієнтів, співробітників, акціонерів і кредиторів, щоб працювати більш екологічно стійким способом.

-Потужний вплив енергоефективності-

Енергоефективність позитивно позначилася в ключових секторах американської економіки. У новому звіті “2023 Energy Efficiency Impact Report” про вплив енергоефективності, опублікованому Альянсом з енергозбереження, Американською радою з енергоефективної економіки (ACEEE) і Діловою радою зі сталої енергетики (BCSE), кількісно оцінюється досягнутий прогрес у сфері енергоефективності та вказуються на важливі можливості, які мають бути реалізовані в подальшому.

-Розбудова транспортної інфраструктури США-

У наступному році під пильною увагою продовжить бути Законопроєкт США про інфраструктуру в розмірі 1,2 трильйона доларів США, що передбачає глобальну модернізацію транспортної інфраструктури в країні. За перші шість місяців реалізації програми уже виділено 110 мільярдів доларів.

-Рекордні продажі будівельної техніки-

За повідомленням Off-Highway Research, світові продажі будівельного обладнання в 2021 році досягли рекордного рівня: було продано понад 1,28 мільйона машин роздрібною вартістю 127 мільярдів доларів.

Прогнозується, що продажі обладнання залишаться на історично високому рівні, незважаючи на проблеми, з якими стикаються виробники.

ІНШІ НОВИНИ