СИТУАЦІЯ НА РИНКУ НЕРУХОМОСТІ ПОЛЬЩІ

У Польщі збільшилася потреба в оренді та купівлі житла. Про це повідомляє резидент The Wall – Management Bureau – компанія, яка займається релокацією бізнесу та інвестиціями у нерухомість Польщі. Головною причиною даної ситуації аналітики називають зменшення обсягів будівництва у країні. Стан може критично загостритися на тлі нової хвилі українців, які рятуватимуться від війни.

За даними компанії, ціна за квадратний метр відчутно зросла. У великих містах (Варшава, Гданськ, Краків) середня вартість у новобудовах сягає близько 20 000 злотих. Ціна у невеликих містах (Радом, Лодзь) складає 10-13 000 злотих.

З’явилися ускладнення і у сфері оренди, адже більшість об’єктів вже орендується, а власники стали впроваджувати жорсткіші умови для нових клієнтів. Наприклад, просять договір на рік, офіційне працевлаштування в Польщі, підтвердження доходів, велику кауцію (страховий внесок) тощо.

Середні показники вартості оренди сучасної однокімнатної квартири у великих містах становить 3-3500 злотих без урахування комунальних послуг, які становлять 800-1500 злотих на місяць. Тому зберігається попит у містечках, де вартість 1800-2500 злотих та +/- 600 злотих додатково за комунальні послуги.

ІНШІ НОВИНИ