СЕРІЯ ГАЛУЗЕВИХ НОВИН ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Ратифіковано Угоду з Європейським інвестиційним банком, за якою держава отримає кредит у розмірі 300 млн євро на реалізацію проєкту “Енергоефективність громадських будівель в Україні”.

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання коштів на облаштування індустріальних парків, а також порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами, які залучаються для цього.

З метою забезпечити ВПО соціальним житлом Уряд планує створити механізм передачі майна, яке було заарештовано та передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), в управління виконавчої гілки влади та підприємствам держсектору або приватним управителями.

Внесено зміни до Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні.

У Мінрегіоні створено Робочу групу з розроблення проєкту Професійного стандарту енергетичного аудитора будівель. Загальна сума прямих задокументованих збитків житлової та нежитлової нерухомості, іншої інфраструктури України станом на вересень 2022 року перевищила $127 мільярдів (за вартістю заміщення).Президент Сенату Румунії Аліна Стефанія Горгіу повідомила, що країна допоможе Україні у післявоєнній реконструкції.

У Василькові відкрито модульне містечко в рамках співробітництва з Урядом Польщі.

Відбувся 5-ий Українсько-німецький економічний форум. Увагу зосередили на перспективах, які відкриються для європейського бізнесу в процесі реалізації Плану відновлення України. Також в Берліні пройшла Міжнародна експертна конференція щодо відновлення, відбудови й модернізації України. У заході взяли участь національні лідери, експерти та керівники великих компаній.

Україна досягла попередньої домовленості з Німеччиною про надання 20 млн євро на закупівлю резервного обладнання для об’єктів критичної інфраструктури.

Дорожники відновили міст, розташований на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі на під’їзді до Чернігова.

“Укрзалізниця” оприлюднила нові ставки на вагони, які почнуть діяти з 1 листопада 2022 року.

В Київській області в межах реформи управління відходами побудують два сміттєпереробні заводи орієнтовною вартістю $117 мільйонів.

У Європі продовжує відновлюватися будівельна діяльність. Значна частка інвестицій у цивільне будівництво. Оголошено список фіналістів премії MAPIC Awards 2022.Компанія мільярдера Білла Гейтса з виробництва передових ядерних реакторів планує запустити свій перший реактор проєкту «Natrium» у Вайомінгу (США), на місці вугільної електростанції, що виводиться з експлуатації.

Британська технологічна компанія hyperTunnel на своєму науково-дослідному майданчику в регіоні Хемпшир-Даунс представила першу у світі підземну споруду, побудовану в автоматизованому режимі з використанням роботів hyperBot.Ціни на житло у Канаді у вересні впали на 3,1% порівняно із серпнем, що є найзначнішим показником із 1999 року.

У Польщі ставки на орендну нерухомість помітно зростають не тільки в річному вираженні, але і з кварталу у квартал. Так, ціни на оренду у третьому кварталі 2022 року піднялися на 7,4% порівняно з ІІ кварталом. Оренда квартир середнього розміру подорожчала на 4,7%, більших (понад 70 квадратів) – на 2%.

ІНШІ НОВИНИ