ЯК БІЗНЕСУ ЗМЕНШИТИ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Масові удари росії на початку тижня створили збій в енергетичній системі України. Найбільші українські компанії дослухалися до закликів зменшити споживання електроенергії. The Wall відзначила їх зусилля та створила добірку ключових способів економії електроенергії для бізнесу.

Прес-служба “Епіцентру” повідомила про зменшення споживання електроенергії у своїх торговельних центрах на 30%. Зокрема знизили яскравість освітлення в торгових залах та повністю відключила LED-екрани на фасадах торговельних центрів. Від підсвічування вивісок, бордів, сіті-лайтів, стел на фасадах магазинів та освітлювання прилеглої території відмовилися в “АТБ”. В торговельних залах поки не будуть підсвічуватись бокси та полиці. “Нова пошта” та “Алло” відключили все, що споживає багато електроенергії. БРСМ-Нафта, Окко та Socar впровадили мінімальне освітлення на своїх автозаправних комплексах.

Одна зі служб таксі в Ужгороді заряджає свої авто вночі, водії намагаються встигнути до сьомої години. Швейна фабрика на Закарпатті у години пік перейшла в економрежим: використовує машинки без потужного мотора. Якщо стандартна потужність для підприємства 1,2 Вт, то наразі використовують 0,2 ват.

ІНШІ НОВИНИ