ПЕРСПЕКТИВНІ ВЗАЄМИНИ УКРАЇНИ ТА ВЕЛИКОГО СВІТОВОГО КАПІТАЛУ

Попри війну Україна працює над відновленням нормального інвестиційного клімату. Іноземний капітал у цьому процесі займає ключову роль. Завдяки йому зростає економіка, з’являються робочі місця, ринки оновлюються і прогресують.

Можливості залучення державних і приватних інвестицій в Україну стали основною темою розмови Президента України Володимира Зеленського та голови найбільшої у світі інвестиційної компанії BlackRock Ларрі Фінка.

Як уточнили у пресслужбі глави держави, зокрема обговорювали надання безоплатних порад українському уряду від департаменту BlackRock із консультацій щодо фінансових ринків (Financial Markets Advisory) стосовно створення Фонду відновлення для підтримки української економіки.

“Зокрема, це можуть бути консультації щодо структури, інвестиційного процесу, управління та використання доходів фонду. Фонд матиме на меті створення можливостей для участі у відбудові та пожвавленні економіки України і для державних, і для приватних інвесторів, забезпечуючи їм чесний і справедливий прибуток”, – зазначається у повідомленні.

ІНШІ НОВИНИ