СМАКУЄМО ГАЛУЗЕВІ ПОДІЇ МИНУЛОГО ТИЖНЯ

Щоб з насолодою читати підсумки новин за минулий тиждень, Збройні Сили України радять відкрити упаковку Ізюму))

– Президент підписав проект Закону “Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому”, який запроваджує низку запобіжних заходів на ринку новобудов України.

– Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №4142 про громадське здоров’я, який, зокрема, передбачає заборону використання азбесту в будівництві.

– Національний банк не змінив облікову ставку та залишив її на рівні 25%.

– На відбудову та відновлення України потрібно $349 мільярдів. Це дані «Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення / Rapid Damage and Needs Assessment (RDNA)».

– NEFCO спрямує 50 млн євро для відновлення систем життєзабезпечення громад – води й тепла.

– Експерти та профільні міністерства напрацьовують механізми створення мережі захисних споруд цивільного захисту.

– У Київській області завершені роботи на близько 1700 об’єктах, що постраждали внаслідок бойових дій. Ще на 1300 ремонтні бригади продовжують працювати.

– Зруйнований та розграбований «Novus» у Бучі відкриють 15 вересня.

– Компанія Епіцентр К відкриває відразу два нових ТЦ в Києві та Львові загальною площею 120 000 кв. м. Офіційне відкриття обох торговельних центрів відбудеться 10-11 вересня.

– Турецька компанія Baykar представила концепт заводу з виробництва відомих всім безпілотників, що площа підприємства становитиме понад 30 тис. м2.

– У рейтингу країн із найбільшим річним зростанням цін на житло у другому кварталі 2022 року лідирує Туреччина з показником 160,6% без урахування інфляції. Словаччина – на 25,5%, з урахуванням інфляції – 10,8%, Чехія – н на 23,5%, з урахуванням інфляції – 9,5%, Ісландія – на 22,9%, з урахуванням інфляції – 12,9%, Естонія – на 21,0%, з урахуванням інфляції – 5,0%.

– В Амстердамі планують штрафувати власників, які надовго залишають свої будинки пустими. Штрафи можуть досягати 9000 євро.

ІНШІ НОВИНИ