ОФІС ПЕРЕТВОРЮЄТЬСЯ НА ЖИТЛО?

Бельгійська столиця Брюссель має тривалу кризу доступного житла. Пандемія цю ситуацію загострила. Муніципалітети дійшли до того, що почали розглядати перетворення на житло офісні будівлі, які залишилися пустими внаслідок COVID.

Центр Perspective.Brussels, який займається міським розвитком Брюсселя, зробив дослідження ринку і назвав таку ідею прийнятною. “…Хорошою ідеєю для швидкої протидії кризі житла може стати перетворення вільних офісних площ на житло”, – зазначається у документі, передає портал The Mayor.

Загальна вільна офісна площа в Брюсселі становить мільйон квадратних метрів. Через організацію домашніх офісів кількість вакантних приміщень продовжує зростати. Поки немає прогнозів, що працівники масово повертатимуться до офісів.

Як зазначають у Perspective.Brussels, не всі приміщення придатні для перетворення їх на пристойну житлову площу. Частина офісів знаходиться в промислових зонах, далеко від інфраструктурних та соціальних об’єктів. Але всі вони нові та побудовані за останні п’ять років за високими стандартами. Ідея перетворення офісів на житло залишається вільною, але це тільки питання часу. Можливо у майбутньому таки хтось наважиться інвестувати та успішно реалізувати її. Ми з цікавістю стежимо за розвитком цієї теми.

А ви що про це думаєте?

ІНШІ НОВИНИ