ВІДБУДОВА ХАРКОВА ЗА УЧАСТІ СВІТОВИХ ЛІДЕРІВ ГАЛУЗІ

Норман Роберт Фостер, відомий британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій, власник архітектурної студії Великобританії Foster + Partners, братиме участь у відновленні Харкова після війни. Навесні архітектор провів зустріч з мером Ігорем Тереховим та представив маніфест реконструкції міста. «Я зобов’язуюсь зібрати найкращі уми з найкращими планувальними, архітектурними, дизайнерськими та інженерними навичками у світі, щоб відродити місто Харків. У дусі поєднання планетарної обізнаності з місцевими діями я прагну поєднати найкращі українські таланти зі світовим досвідом та порадами», — сказав тоді під час розмови Фостер.

На сьогодні архітектор разом з фахівцями мадридської філії та однієї німецької великої компанії працює над проектом нового генерального плану. У деяких питаннях до роботи долучаються і харківські спеціалісти.

Норман Фостер наголошує, що історичну та пам’ятну спадщину у Харкові обов’язково збережуть. На його думку, дуже важливо зонувати райони, скоротити відстань між місцем проживання, місцем роботи та соцзакладами, а «зелений каркас» у Харкові буде, як «зелений пояс» у Лондоні.

ІНШІ НОВИНИ