ХТО, ЯК НЕ ТИ СПРОЕКТУЄ МОСТИ?

Ринок вимагає, значить зробимо. Член правління The Wall – ALLBAU SOFTWARE пропонує рішення численних проблем проектувальників, які працюють в інфраструктурному секторі. Компанія представляє Allplan Bridge – абсолютно нову платформу для моделювання мостів, аналізу міцності, проектування на основі коду, структурної деталізації та спільної роботи BIM. Що стає причиною незручностей і технічних помилок при проектуванні мостів?

На таких проектах доводиться використовувати програмне забезпечення не за своєю сутністю. Скажімо, із шаблону яблука, ви намагаєтесь вирізати грушу))) Фахівці вже можуть колекціонувати свої лайфхаки: опції програм розрахунку конструкцій стають у нагоді при проектуванні та армуванні, а геометричного моделювання – візуалізації, розрахунку чи виявленні колізій. Ситуатив доволі цікавий, але програмні інструменти не враховують специфічні характеристики і параметри мостів. Не покривають функціональну сумісність з іншими програмами. Для полегшення всього процесу проектування мостів ALLBAU SOFTWARE пропонує Allplan Bridge. Він створений за побажаннями інженерів-проектувальників. У блозі ALLPLAN детально висвітлено особливості цього програмного комплексу. Найважливіші ми для вас висвітлюємо. Лінк на статтю у першому коментарі.

ЛЕГКИЙ ПРОЦЕС ПРОЕКТУВАННЯ

В межах однієї програми можна зробити дії з детального проектування (геометричне проектування, структурний аналіз, моделювання процесу зведення та завдання з деталізації арматури). Включено детальну інформацію про матеріали, з’єднання, а також про попередню напругу та процедури напруги. Розробники не обмежилися лише геометрією мосту, а й подбали про інтелектуальні параметри проектування та будівництва.

ПАРАМЕТРИЧНИЙ МЕТОД

Параметричне проектування дозволяє створити комплексну та більш докладну модель, може підтримувати різні типи мостів, навіть нестандартні. Фактичні геометричні дані виводяться миттєво, коли це необхідно для візуалізації, виявлення зіткнень, розрахунку параметрів жорсткості, необхідних у структурному аналізі, або передачі даних на інші платформи BIM. Дані про модель регулярно оновлюються протягом усього процесу проектування та будівництва, тому всі працюють із правильними та актуальними даними.

ВСЕ КОМПЛЕКСНО

Комплексне рішення ALLPLAN для процесу проектування мостів поєднує розширені функції для деталізації конструкцій та арматури, варіанти оптимізації, автоматичні розрахунки кількості матеріалів, створення креслень, а також функції підготовки тендеру.

Джерело: https://blog.allplan.com/en/bim-for-infrastructure?fbclid=IwAR14I_oxLMqUkSfL_kP8NwbI_kaCqpEiWH_mA31VLjxpI2CohTYexNrpiMs

ІНШІ НОВИНИ