ВСЕСВІТНЬО ВІДОМІ АРХІТЕКТОРИ ХОЧУТЬ ВІДБУДОВУВАТИ УКРАЇНУ

Хірокі Мацура – відомий архітектор і урбаніст японського походження, засновник архітектурного та містобудівного бюро MADMA urbanism+landscape та MASA architects. Він один із перших висловив солідарність з Україною та засудив військове вторгнення росії. Ба більше, він хоче допомогти відновити Ірпінь після руйнувань, яких завдала російська армія під час окупації. Хірокі вже мав зустріч з керівництвом міста та обговорив розробку “майстер-план Ірпені”. Переговори тривають.

Хірокі Мацура поділився власним баченням сучасного містобудування та першим враженням від міста Ірпінь. “Я був в 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь – це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди”, – заявив архітектор.

На думку архітектора, проєктуючи міські простори необхідно розраховувати на тривалу перспективу, дотримуватися чіткої концепції. Дуже важливо брати до уваги історичні елементи, природу, символи міста. Щоразу у своїх проєктах Хірокі підкреслює особливості, які важливі для щоденного життя людей.

Хірокі Мацура неоднаразово бував в Україні, був запрошеним експертом та членом журі українських архітектурних конкурсів. Його розробки є й у Києві. У столиці працював над проєктом суспільного простору в інноваційному парку UNIT.City.

ІНШІ НОВИНИ