ЛОГІСТИЧНА НЕРУХОМІСТЬ НЕ ЗДАЄТЬСЯ

Воєнні дії завдали серйозних втрат ринку логістичної нерухомості України. Тільки у Київській області російські загарбники знищили більше 20 % від усього ринку професійних складів. Постраждали найбільші компанії України. Під час воєнних дій на Житомирській трасі в районі Стоянки російські загарбники майже повністю знищили один із найбільших логістичних комплексів в Україні – West Gate Logistic. “З нашого портфелю складської нерухомості було зруйновано три об’єкти з одинадцяти (116 тис. кв.м. з 391 тис. кв.м – тобто 30%)”, – повідомив комерційний директор Dragon Capital Property Management Дмитро Калінічев.

Разом із будівлею згоріли товари орендарів – рітейлерів Good Wine та Watsons, великого дистриб’ютора SAVService, постачальника шин Bohnenkamp Україна та логістичних операторів Ekol Logistics Ukraine та “Логістик Плюс”.

Об’єкт складався з двох будівель: основної і фасадної. За неповні три місяці вдалося відремонтувати та відновити роботу фасадної будівлі логістичного комплексу. Про це повідомляють у пресрелізі Dragon Capital. Орендарями відновленої нерухомості стали компанії Нова Пошта та Watsons Ukraine.

Ще до війни столичний ринок вимагав збільшення складських приміщень. І втрата 20% площ – критично. Але бізнес рухається. Виживає. Він навчився не здаватися. Триматися. Відновлюватися. Цього вимагають темні часи.

ІНШІ НОВИНИ