УСПІХ ALLPLAN PRECAST У НІМЕЧЧИНІ

Ми дуже любимо розповідати про досягнення наших резидентів, друзів, партнерів, компаній, які працюють та розвиваються. Сьогодні ділимося кейсом успішного використання продуктів члена правління The Wall – ALLBAU SOFTWARE.Стадіон «Альянс» у Відні — домашня арена культового австрійського футбольного клубу «Рапід Відень». Він збудований за рекордно короткий термін і є показовим проєктом сучасного будівництва зі збірного залізобетону. Використання збірних залізобетонних конструкцій відіграло вирішальну роль у дотриманні щільного графіка будівництва, що становив лише 17 місяців.

Підрядник – Oberndorfer Betonwerke – одна з провідних будівельних компаній в Австрії, яка вже багато років є задоволеним клієнтом Allplan Precast, BIM із Німеччини в галузі збірних конструкцій. Команда конструкторів Oberndorfer відповідала за технічне проектування, виробництво та монтаж 880 збірних виробів завдовжки 10,5 метра та вагою 12,5 тонн. До інших виробів стадіону відносяться 150 сходових маршів, а також зовнішні колони заввишки до 18 метрів та загальною вагою понад 40 тонн.

Крім масштабу проєкту, серйозною проблемою для проєктної групи також стала складна геометрія з великою кількістю перетинів різних залізобетонних виробів.

Також необхідно було скоординувати та точно узгодити взаємодію між архітектурою, розрахунками конструкцій, складними інженерними системами, включаючи електротехнічне проектування (близько 2 тис. електричних коробок та понад 5 км. електричних кабелепроводів). Під час проектування постійно порушувалися питання зміни типу ЖБК – наприклад, достатність багатопустотних стін, чи потреба у важких несучих конструкціях.

Конструкції трибун, виготовлені у вигляді подвійних L-подібних виробів нового стадіону «Рапід», на 100 % є власною розробкою компанії Oberndorfer. Виробництво зайняло трохи менше восьми місяців, включаючи проєктування та підготовку, а також етап досліджень та випробувань бетону, а також створення прототипів. Крім конструкцій трибун, збірних сходів та пов’язаних з ними спеціальних деталей, у Хюттельдорф для нового стадіону «Альянc» також були доставлені подвійні стіни, багатопустотні та збірно-монолітні плити, а також зовнішні та внутрішні колони та балки та ферми трибун. Завдяки Planbar (Allplan Precast), надійній BIM-системі для проєктування збірного залізобетону, всі вироби були виготовлені з високою якістю та у встановлені терміни.

Технологія збірного залізобетону заслуговує на увагу також і з точки зору екологічності: при будівництві стадіону споживання енергії було знижено на 60% завдяки конструкціям із збірного залізобетону. Кількість відходів скоротилася на 90% порівняно із традиційним методом будівництва.

ІНШІ НОВИНИ