ЯК В УКРАЇНІ БУДУТЬ ВІДНОВЛЮВАТИ НАСЕЛЕНІ ПУНКТИ: ПРИЙНЯТО ЗАКОНОПРОЄКТ

Парламент підтримав законопроєкт №7282, за яким створять програму комплексного відновлення населених пунктів. Очікується, що документ допоможе вирішити низку містобудівних питань, пов’язаних з наслідками військового вторгнення рф.

«Ми внесли зміни до законодавства, яке регулює містобудівну діяльність, і запровадили новий термін – Програма комплексного відновлення населеного пункту. Вона визначає основні просторові та соціально-економічні пріоритети відновлення територій, які постраждали від боїв та надзвичайних ситуацій», – пояснила Олена Шуляк, народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування при Президентові України.

У програмі має міститися загальний опис населеного пункту або території, для якої розробляється, а також інформацію про необхідність підготовки території та шкоду, спричинену об’єктам громадської, житлової, інженерної інфраструктури, виробничих потужностей.

План комплексного відновлення населеного пункту (території) затверджується відповідною сільською, селищною, міською радою протягом 30 календарних днів з дня його внесення.

Також законопроєктом пропонується дозволити під час воєнного стану встановлювати та змінювати цільове призначення земельної ділянки державної та комунальної власності. Власне йдеться про будівництво тимчасового житла та розміщення евакуйованих виробництв.

ІНШІ НОВИНИ