ПЕРЕМОЖЕМО! ЗА НАМИ УКРАЇНСЬКІ ВОЇНИ!

Майже місяць як The WALL – Ukraine працює у статусі військової організації і долучається до виконання завдань Збройних Сил України. Про злагоджену роботу ЗСУ, професіоналізм воїнів поділився Віталій Грусевич, голова правління The Wall Ukraine.

– Виняткові обставини, коли цивільні особи від The WALL – Ukraine мають змогу бути пліч-опліч з Великими воїнами ЗСУ. Жарти і анекдоти перед бойовим виїздом. Виїхали. Всі одразу перетворились у термінаторів. Короткі і чіткі команди по рації: “одягтись!” – каски усі защіпають на підборідді, “телефони!” – пальці вмикають авіарежим. Приїхали на позицію. “Розосередитись, робота!” – розповідає Віталій Грусевич.

Кожне бойове завдання це довіра, відповідальність. Немає часу на відволіктись, поговорити, час йде на секунди.- Ти з’єднуєш клеми, підіймаєш датчики, фіксуєш конструктив і в цей же час відчуваєш, що паралельно твоїй спині – спина бійця бойового збереження. Ти в ньому впевнений на 100, бо на нього одного потрібно з десяток орків. Він професійно виконує роботу, свою військову роботу, – зазначає Віталій.

Навіть коли все йде добре і ти задоволений командою роботою, виконуєш подальші накази щодо завершення операції, стається те, до чого з самого початку готувалася уся бригада – збереження життя своїх побратимів. Бійці не втрачають контроль навіть у критичні моменти.- Вибух зовсім поруч. В цей час ти відчуваєш, що твою каску чиясь рука впевнено притискає до землі. Свист осколків. Ламаються гілки. Невелика пауза. “Всі цілі?”, у відповідь по рації – “всі цілі”. На душі відлягає. “Покинути позицію” – кожен злагоджено завершує роботу, дорога, прибуття, знову жарти… – ділиться хвилючим Віталій Грусевич.

Зараз в Україні немає абсолютно безпечного місця. Багато звільненої території заміновано, і ти не знаєш прилетить сьогодні Львову, Вінниці чи Києву. Але єдине, що дає надію на майбутнє, це українські воїни, їх звитяга, відданість Україні!

ІНШІ НОВИНИ