МАЙБУТНЄ – ЦЕ ЕРА ОЦИФРУВАННЯ

Будівельна галузь світу вступила в більш відкриту та скоординовану епоху Інтернет-економіки. Фундатор The Wall-Chinа – пекінська інвестиційно-девелоперська корпорація Jianyi Group, спільно з технологічною компанією Huawei створила платформу CIIP (Construction Industry Internet Platform), яка підходить для проектів будь-якого типу та масштабу, а її чудова операційна ефективність забезпечує здійсненність проектів різного типу; вона також дозволяє учасникам у різних місцях та регіонах зрозуміти хід проекту в будь-який час і в будь-якому місці та ефективно брати участь у процесі проектування BIM. За домовленістю The WALL-Ukraine та The WALL-China українським фахівцям нададуть доступ до інноваційної платформи з BIM-проектування CIIP для адаптації під національну нормативну базу.

Основа системи CIIP – принцип цифрового близнюка, всі дані пов’язані для полегшення процесів проектування, виробництва, будівництва, управління та експлуатації. Акцент на новій інфраструктурі, зеленій архітектурі та інтернету речей, тому платформа відповідає сучасним трендам – розвивати розумне будівництво, створювати комфортні та безпечні будівлі, сучасну інфраструктурну систему, популяризувати екологічні будівельні матеріали, а також будувати ефективні міста з низьким рівнем вуглецю.

Цей мегаплагін створено для швидкого проектування споруд та будинків. Він дозволяє не тільки «працювати замість конструктора», але й у процесі роботи супроводжувати ідеї замовника в межах відповідних нормативів. При цьому, спеціальної освіти замовнику не потрібно, BIM-проектування об’єкту в CIIP нагадує комп’ютерну гру. За результатами створення моделі платформа автоматично видає робочі креслення, які «розуміють» навіть роботи на індустріальному виробництві.

Система будівельних виробів платформи складається з детально функціональних продуктів: будівельної продукції, плагіна проектування об’єктів, розумної бази даних, додатків та оновлень. Від наукових досліджень і розробок до лінійки виробництва будівельних виробів (на основі бібліотек моделей будівельних виробів), чотири основні функціональні продукти оцифровуються та тісно пов’язуються навколо вертикального ланцюга вартості будівельного об’єкту.

Будівельна продукція, реструктуризація галузевої вартості


Система цифрових будівельних виробів поділяється на фізичні моделі + сімейства та сімейні модулі + моделі управління, щоб реалізувати управління інформацією про весь життєвий цикл будівлі, будівництва висотних багатоповерхових житлових будинків, низькорівневих споруд, виготовлених із сталевих конструкцій та інші категорії.

Щоб відповідати всім бізнес-процесам транзакцій з продукцією, можливостям управління, налаштуванням, нормуванням в один клік, регіональним постачанням і вертикальним керуванням, використовуються стандартні моделі будівельних виробів.

Будівельна продукція охоплює рішення, пов’язані із будівництвом, дизайном та закупівлями, які в стані представити будівельні креслення та інформацію для різних фахівців будівництва та реально зрозуміти терміни та вартість реалізації проекту. При цьому система сімейств та сімейних модулів може реалізувати конфігурацію всіх складових будівельних виробів. Модель управління процесами плагіну сімейного модуля може супроводжувати весь процес будівництва та досягати вертикального контролю. Модель собівартості безпосередньо піднімається до проектної ланки верхнього рівня, реконструюючи ланцюжок вартості об’єкту та формуючи інвестиційні переваги та вартісні переваги. Відповідно до моделі CIIP, витрати на будівництво та монтаж будівельних виробів накладаються пошарово, утворюючи повну систему витрат. Витрати на будівництво та монтаж будівельної продукції в платформі CIIP становить на 15% менше, а період будівництва скорочується навпіл!

Фабричний плагін

Фабричний плагін розширює цифрову модель виробу промислового кластеру, завантажує креслення та деталі про виробника, формуючи весь процес обробки моделі виробу, ілюструючи віртуальну модель будівлі та синхронізуючись із ресурсами виробника, надає повну інформацію про необхідні вироби, індивідуальні замовлення та підказує транспортну логістику. Це дозволяє завести на майданчик відстікерований обсяг продукції, зрозумілий для будівельника що і де має бути змонтовано.

Для задоволення потреб клієнтів промислова модель даних із платформи має фабричні характеристики, деталі моделювання, технології виробництва, інтелектуальну підтримку дизайну, налаштування всіх типів компонентів, необхідних для будівництва, взаємовідносин із виробництвами. Також забезпечується реалізація інтегрованих послуг з постачання, відстеження та обслуговування заводських замовлень. Тобто усі етапи процесу, такі як планування виробництва, випуск, управління матеріалами та ресурсами, відстеження виробництва, перевірка процесу, завантаження та вивантаження під час доставки контролюються.

Розумна база даних, додатки та оновлення

Цифрова модель будівельного об’єкту завантажує дані про будівництво, щоб сформувати управління витратами, якістю, графіком, процесом та безпекою на всіх етапах його створення.

Завдяки системі моделей будівельних виробів в якості основної, вона надає такі послуги, як розумні будівельні майданчики, навчання, віртуальне будівництво та інженерний консалтинг, тісно пов’язаних навколо створення та будівництва проекту. Система поглиблює застосування заводських виробів, поповнює дані у режимі реального часу та завантажує моделі впровадження та вимоги управління будівельними машинами, оцінивши складові створення об’єктних моделей. Також надає точне планування та простежує реалізацію, інтегрує повну модель платіжної системи для досягнення точного контролю вартості. У той же час, використовує інформаційну модель побудови цілісних процесів BIM як носія, а також систему обсягу та цін із вбудованими стандартизованими компонентами як основа функціонування нової консалтингової системи.

Навчальний блок

Навчальний блок забезпечує підготовку проектів, розвиває навички віртуального будівництва, інженерного управління, застосування моделей та технічної підтримки.

Регіональна економічна система

Регіональна економічна система, зосереджуючись на ланцюжку створення вартості, надає можливості для налагодження економічної, ресурсної, виробничої, промислової та споживчої функції.

Цифрова модель будівельного об’єкту формує можливість управління вартістю у будівельної галузі, встановлюючи мережу постачання ресурсів, багатовимірний аналіз даних регіональної економіки, координатне позиціонування, точне узгодження регіональних ресурсів та надання послуг. Рішення регіональних економічних служб забезпечують різноманітні можливості, що стосуються житлового та нежитлового будівництва, машинобудування, дорожнього будівництва, розвитку інфраструктури та інших категорій.

Фінансові платежі


Платформа створює інклюзивну фінансову модель взаємодії у будівельній галузі та екосистему чесних фінансових послуг, що відповідають потребам та діловим характеристикам. Зокрема, вона може об’єднувати банківські установи, різні фінансові організації, а також співпрацювати з урядовими функціональними підрозділами, професійними консалтинговими установами та іншими міжнародними та вітчизняними ресурсними центрами, включаючи комплексне страхування та фінансові консультації. Цифрова модель об’єкту будівництва інтегрована з контрактуванням. З етапу інвестування попередньо плануються умови оплати роботи учасників проекту, формуються етапи оплати, суми окремих платежів, а також передбачено проведення оплати в режимі реального часу.

Власники виробничих ліній можуть використовувати моделі на платформі CIIP для створення власних моделей будівельних продуктів, враховуючи витрати, вартість, якість, графіки, безпеку та інші умови контракту. Конструктор моделей надає можливість взаємодії та вести перемовини з покупцем, а відповідаючи вимогам щодо моделювання, автоматично генерувати електронні контракти та формувати замовлення для здійснення платежу.

Також сценарій оплати платформи включає можливість залучення лізингових компаній та процес узгодження логістики і транспортування. Якщо говорити про реалізацію окремого проекту, то тут передбачено розподілення на генеральний підряд та агентське будівництво.

У режимі генерального підряду власник та генеральний підрядник спілкуються та домовляються відповідно до будівельної моделі, а також обговорюють оплати відповідно до окремих підпунктів, підтверджують суму реалізації проекту, плани платежів, формують електронний контракт, генерують замовлення та здійснюють платежі. У режимі агентського будівництва власник та сторона, що займається будівництвом, проводять переговори відповідно до будівельної моделі, а також узгоджують угоду про будівництво агентом та підтверджують зміст та обсяг роботи з управління будівництвом. На основі загальної вартості та плану роботи, підписується електронна угода, генерується замовлення для здійснення платежу.

«Розумна» експлуатація та технічне обслуговування


Розумне функціонування та технічне обслуговування є важливою складовою стратегії платформи CIIP. Цифрова модель забезпечує можливість моніторингу стану та потреб будівлі в реальному часі, інформації щодо дії та впливу користувачів або взаємодії з людьми протягом усього життєвого циклу.

Беручи за основу систему архітектурних та конструктивних елементів, властивостей, керованих даних, технічних характеристик та іншу важливу інформацію, платформа передбачає електронні послуги, такі як управління нерухомістю, активами, енергетичним середовищем та безпекою.

У корпорації Jianyi Group прокоментували, що розглядають BIM як необхідну основу, на якій можуть бути впроваджені й інші цифрові технології та процеси. Адже технологія інформаційного моделювання будівель вже стала в усьому світі невід’ємною частиною розвитку та забезпечення більш ефективної та стійкої інфраструктури.

ІНШІ НОВИНИ