ПРИКЛАД ЕФЕКТИВНОЇ СПІВПРАЦІ БАНКУ ТА ГРОМАДИ

Член правління The Wall Глобус Банк та Броварська міська рада запровадили безпрецендентну ініціативу – спільну програму «Доступна іпотека 7 – Бровари 0%». В її основі відома державна програма «Доступна іпотека 7%». Але сторони досягли домовленостей, що компенсаційна процентна ставка оплачується коштом місцевого бюджету Броварської міської територіальної громади. Відповідно, позичальнику доведеться сплачувати лише вартість житла. Кредит на житло під 0% зможуть отримати працівники комунальних закладів охорони здоров’я та освіти, багатодітні сім’ї та броварчани, що стоять у черзі на покращення житлових умов.

«Думаю, що така або подібна програма може бути впроваджена у більшості територіальних громад України, які шукають шляхи для залучення та утримання фахівців, або для підтримки незахищених верств населення, – прокоментував подію Голова Правління АТ “КБ “ГЛОБУС” Сергій Мамедов. – Це унікальна для України ініціатива і ми сподіваємось, що вона дозволить придбати нове житло тим громадянам, які ще донедавна могли тільки мріяти про поліпшення житлових умов».

Броварський міський голова Ігор Сапожко зазначив, що дана програма вже зараз викликає велику зацікавленість з боку мешканців, тому він переконаний, що вже зовсім скоро перші новосели з’являться у новобудовах Броварської громади.

ІНШІ НОВИНИ