THE WALL ВИЗНАЧИЛА НАЙБІЛЬШІ РИЗИКИ ДЛЯ БІЗНЕСУ У 2022 РОЦІ

Відновлення світової економіки триває, але останній вплив штаму коронавірусу «Дельта» та політична ситуація у світі зберігає ознаки нестабільності. Wall-експерти зазначають, профілі загроз для бізнесу у 2022 році матимуть взаємопов’язаний характер. Разом з ризиками вони вказують напрямки їх уникнення або вирішення. Найбільший вплив на бізнес матимуть:

➡️Кібератака

Витрати бізнесу, пов’язані з атаками програм-вимагачів, можуть досягти 20 мільярдів доларів цього року.
Wall-рішення: інвестиції в кібербезпеку та постійна оцінка потенційних ризиків.

➡️Нормативні, законодавчі зміни

Уряди у всьому світі збільшують видатки в таких сферах, як охорона здоров’я, фінансові ринки, зміна клімату та технології. Тому масштаби регулювання, ймовірно, зростатимуть, ризик їх невідповідності ставатиме все більш серйозним.
Wall-рішення: регуляторний ризик повинен бути елементом програм управління ризиками підприємства. Представники/фахівці компанії мають залучатися до розробки документів, оцінки ризиків та брати участь в обговоренні проєктів.

➡️Підвищення цін на товар та дефіцит матеріалів

Тепер, коли підприємства прагнуть повернутися до нормального рівня діяльності, багато товаровиробників не встигають за зростанням попиту.
Wall-рішення: відділи закупівель повинні прагнути до оперативності та ознайомитися з усім спектром можливостей хеджування.

➡️Загроза репутації

Враховуючи вплив соціальних медіа на швидкість і поширення новин, які потенційно завдають шкоди репутації, підприємствам слід виявляти свої слабкі сторони та включати їх у програму управління ризиками підприємства.
Wall-рішення: аналіз сценарію, розробка та тестування планів реагування.

➡️Криза здоров’я

Потенційна загроза у сфері охорони здоров’я чітко проєктується на зміни у поведінці споживачів, діях урядів, ефективності кадрів.
Wall-рішення: створення нових бізнес-моделей, методів роботи та каналів зв’язку, коригування за потреби; розробка гнучких та стійких форматів роботи.

➡️Політика

Зв’язок бізнесу з політикою може мати різний ефект.
Wall-рішення: стежити за політичною ситуацією, мати цілісне уявлення про свою діяльність, шукати альтернативні шляхи збереження та збільшення доходів, контролювати витрати та вживати заходів для створення стійких операцій. Також можливе застосування практики “диверсифіковані активи” – не все в нерухомості, біткоїні чи стартапах – розкладати між різними класами активів по 15-20%.

ІНШІ НОВИНИ