ВІМ У ДЕВЕЛОПЕРСЬКІЙ ПРАКТИЦІ

Любомир ГОЛУБОВСЬКИЙ, Корпорація Нерухомості РІЕЛ, на ІІ Міжнародний BIM-форум “BIM2UKRAINE. STEP2” ознайомив із ситуацією щодо ВІМ-процесів з точки зору замовника. Він зазначив, інвестиції в будівельні проєкти процес складний та багатогранний, забудовнику доводиться занурюватися у безліч деталей від вибору земельної ділянки до вводу в експлуатацію. Злагоджені корпоративні процеси та впровадження ВІМ-інструментів дійсно зменшують найпоширеніші ризики девелоперського проєкту: завищеність бюджету, збільшення строків будівництва, завищення об’ємів БМР підрядника.

За словами Любомира, BIM для РІЕЛ це показник якісної проектної документації, отримання основних об’ємів матеріалів, актуальні планування для маркетингового відділу, візуалізація складних проектних рішень для виконавців на будівництві.

На сьогодні компанія має проміжний результат, але не зупиняється і прагне активніше розвивати свій ВІМ напрямок. Вже цього року РІЕЛ планує використання BIM-моделі на етапі експлуатації для планового обслуговування та ремонтів. У подальшій перспективі передбачається підвищення цифрової грамотності керівників, встановлення мобільних робочих станцій для впровадження ВІМ процесів на будівництві, залучення нових інструментів (ПЗ, обладнання) для швидкого обміну необхідною інформацією.

ІНШІ НОВИНИ