НОВИНИ ФІНАНСОВОГО РИНКУ

Глобус Банк – один із небагатьох банків України, який успішно працює у будівельній сфері. Перший заступник Голови Правління Olena Dmitriieva виступила на ІІ Міжнародний BIM-форум “BIM2UKRAINE. STEP2”. У своїй доповіді вона розповіла про актуальні новини та тенденції фінансового ринку, а також підбила підсумки 2021 року. Експерт наголосила, що світ друкує багато грошей, що вже призвело до жорсткої інфляції – наприклад, зараз у США вона сягає 6%. Вартість активів дорожчає: акції, нерухомість, енергоносії, криптовалюти. Спікер підкреслила, що зросла популярність інвестування в стартапи. Вкладення в будівельну галузь збільшились з початку року на 4,4 млрд.грн. У ході дискусії Олена озвучила прогнозний курс від МВФ на наступний рік – 27.43 грн. за долар, а в бюджет закладено 28.6 грн. за долар.

Знайомлячи учасників з новинами фінтеху експерт зазначила, що кількість користувачів Open Banking по всьому світі сягає 36 млн., це вдвічі більше, ніж у 2019 році. В Україні відкритий банкінг набуде чинності лише у 2025 році. Але вже зараз українські банки відкривають свої API при онлайн ідентифікації через сервіс Дія та систему BankID НБУ.Пані Олена також розповіла про зростання кількості цифрових банків: monobank, sportbank, izibank,todobank, O.Bank, neobank та інші.

Ринок e-commerce України в 2020 році показав найвищі темпи зростання в ЦСЄ: +41% і досяг $4 млрд., в Інтернеті регулярно купують 10,6 млн. осіб. Загалом 9% роздрібних продажів – це e-commerce.

ІНШІ НОВИНИ