ДОСВІД СВІТОВОГО ВІМ-ЛІДЕРА

Як рулять ВІМ-технології китайським будівництвом, що зробив Уряд спільно з галузевими агенціями в останні роки, аби підтримати цифрову трансформацію та оновлення будівельної галузі, розповів Чень Веньцзе, експерт The WALL-China (Китай) під час ІІ Міжнародний BIM-форум “BIM2UKRAINE. STEP2”.

Серед практичних кейсів впровадження та застосування BIM-технологій в Китаї Чень представив проєкт найбільшого в світі міжнародного аеропорту Дасін (Пекін, Китай). Будівля терміналу та комплексний центр передачі розроблені Пекінським інститутом архітектурного проектування та дослідження Co., Ltd. (BIAD) повністю з використанням BIM. Будівництво аеропорту почалося в 2014 році. Планувалося, що він буде відкритий 30 вересня 2019, але роботи завершили трохи раніше і відкриття організували 25 вересня 2019 року. Також у переліку унікальних кейсів він згадав про Шанхайський центр, Центр Ухань, Фінансовий центр Шеньчжень Пін Ан. В межах презентації учасники ознайомилися з BIM-софтами, які найчастіше використовуються на китайському ринку.

За словами експерта, у країні щороку впроваджується ряд нових політик. Він назвав найкращі рішення, які допомагають Уряду оптимізувати управління, делегувати повноваження та взаємовигідно купувати послуги на ринку. Наразі у Китай продовжує прискорювати розвиток інтеграції інформаційних технологій та нарощувати застосування ВІМ на всіх циклах будівництва.

ІНШІ НОВИНИ