ПЕРШИЙ І НАЙБІЛЬШИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД У НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ

Металургійний електросталеплавильний завод Інтерпайп Сталь став потужною промисловою частиною #30унікальнихпроєктівНезалежності від The Wall. Це – перший металургійний завод, побудований «з нуля» за роки незалежності України, а також найбільший електросталеплавильний комплекс в Європі і СНД.

Завод розташований у м. Дніпро та введений в експлуатацію у 2012 р. До фінансування будівництва було залучено кредитне агентство Sace. Вартість будівництва склала близько $700 млн. Крім того, в рамках проєкту були побудовані вапнякова фабрика та кисневий завод для забезпечення сталевого виробництва необхідною сировиною.

На заводі використовуються технології «зеленої» металургії, що відповідає жорстким європейським нормам: замкнутий цикл системи водопостачання, сучасна система газовидалення і газоочищення, система шумоізоляції. Підприємство з моменту свого будівництва має низький рівень викидів СО2 – нижче 250 кг/т сталі, тобто, в межах норм, які ЄС має намір досягти в рамках Європейського зеленого курсу до 2050 року.

Проєктна потужність підприємства — 1,32 млн тонн круглої сталевої заготовки на рік. Електроживлення підприємства здійснюється від Придніпровської ТЕС. Для безперебійного забезпечення електроенергією на відкритому розподільному пристрої Придніпровської ТЕС проведено реконструкцію трьох комірок 330 кВ. Збудована нова трансформаторна підстанція «Пічна». Ця підстанція є найпотужніша в СНД. Для захисту обладнання на підстанції використовуються сучасні мікропроцесорні пристрої релейного захисту.

Електросталеплавильний комплекс Інтерпайп Сталь об’єднує в собі новітні технології та сучасне мистецтво. Завод проводить екскурсії, гості можуть познайомитися з інноваційними сталеплавильними технологіями, а також долучитися до кращих світових зразків сучасного мистецтва. На території підприємства встановлено п’ять масштабних арт-інсталяцій Олафура Еліассона. Під час створення інсталяцій відомий художник надихався красою виробничого процесу металургійної промисловості.

ІНШІ НОВИНИ