ГОТУЙТЕСЬ ДО ВІМ-РЕАЛЬНОСТІ

Модель. Технологія. Процеси. Ці три слова коротко характеризують BIM. Його розвиток простий – об’єднуємо зусилля бізнесу, влади та здійснюємо заходи з реалізації Концепції впровадження в Україні будівельного інформаційного моделювання. Це головна ідея виступу Aleksandr Kanivets, власника та президента інноваційної компанії AS KANSULTING (ASKansulting), провідного експерта The WALL у питаннях ВІМ-технологій на 1-Й МІЖНАРОДНИЙ BIM-ФОРУМ «НІЩО НЕ ЗУПИНИТЬ ІДЕЮ, ЧАС ЯКОЇ НАСТАВ».

За словами Олександра, українським компаніям варто звернути увагу на внутрішній BIM Стандарт, аби забезпечити послідовність корпоративних Процесів та Регламентів, а також критеріїв їх Оцінки, необхідних для підвищення якості проєктної продукції та ефективності діяльності.

Також спікер наголосив на безперервній цифровізації будівельного сектору та розвитку BIM-напрямку, готовності приєднуватися до процесів, що допоможуть впровадити інформаційне моделювання будівель на державному рівні. У цьому контексті Олександр згадав про потужний осередок українських ВІМ-практиків – Ukrainian BIM Community, які спільно із представниками The Wall брали безпосередню участь у створенні, коригуванні, обговоренні Концепції впровадження в Україні ВІМ-технологій у будівництві.

Від себе додамо, наразі триває активний процес розробки проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження будівельного інформаційного моделювання», він не повинен гальмуватися. Тому вже завтра, 1 липня, зустрічаємось в БЦ ЛЕОНАРДО з розробниками законопроєкту, представниками влади, ВІМ-експертами, вендорами, девелоперами, архітекторами, проєктувальниками на E-WALLution#3 – BIM BOOM, та обговорюємо всі пропозиції, зміни, зауваження, недоліки. Початок о 16:00!

ІНШІ НОВИНИ