ТЕРМІНАЛ «D» ВИРУЧАЄ АЕРОПОРТ «БОРИСПІЛЬ»

Відсьогодні, 23 червня 2021, проїзд буде тимчасово закрито у напрямку м. Бориспіль. Йдеться про ремонтні роботи 18-кілометрової ділянки (км 18+000 – км 34+950) на дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський, котра веде до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» – основного пасажирського аеропорту України. Тому при плануванні своїх маршрутів та подорожей, тим паче напередодні подовжених вихідних днів та сезону відпусток, слушно врахувати ці обмеження.

Аеропорт «Бориспіль» забезпечує майже дві третини авіапасажирських перевезень у країні, а справлятися з таким потоком пасажирів йому допомагає термінальний комплекс «D», площею 107 тис. кв.м., який є найбільшим в Україні. Сама реалізація проєкту будівництва цього терміналу увійшла до #30унікальнихпроєктівНезалежності – марафону публікацій The Wall до річниці незалежності України.

Будівельні роботи розпочалися в листопаді 2008 року. Станом на 27 грудня 2011 року спорудження терміналу «D» було завершено.

Робота команди проєкту посприяла, аби сьогодні термінал міг обслуговувати до 10 млн пасажирів на рік, 3000 пасажирів на годину на виліт і стільки ж на приліт. Галерея очікування рейсів у зоні відльоту має довжину 870 м, яка має збільшитися на 400 м (±) після завершення продовження галереї в 2022 році.

ІНШІ НОВИНИ