ЯКИЙ ВІН, СПРАВЖНІЙ BIM У НІМЕЧЧИНІ?

Відповідь на це питання знають учасники Першого міжнародного ВІМ-форуму, який був проведений The Wall. А істину для них відкрив Якоб Пржибило, провідний експерт BIM у Німеччині, стратегічний консультант у ключових комітетах BIM, таких як BuildingSMARTВІМ, керуючий директор DT BAU.Наразі ділимося важливим напрацюванням Якоба Пржибило. Нагадаємо, ексклюзив з виступу спікера та його презентацію отримали резиденти та учасники заходу.

Оскільки Україна тільки починає свій шлях до ВІМ, то архітекторам, інженерам, проектувальникам та аудиторам у BIM-процесах цінною може стати книга “BIM – компактний запис” (“BIM-Einstieg Kompakt”), яка була видана Beuth Verlag. Ось тут лінк – https://cutt.ly/RnJmI0IВона допоможе зрозуміти вступ до BIM та надасть додаткову корисну інформацію для початківців. У ній представлено стратегію введення BIM: аналіз, концепція, реалізація, огляд тощо. Крім того, книга містить інформацію про особисту організацію та вибір потрібного програмного забезпечення. Метод BIM розглядається з різних сторін інформативно та розважально. Багато зображень та діаграм полегшують розуміння складних взаємозв’язків. Книга також містить конкретні пропозиції щодо подальшого поглиблення знань BIM та навичок його застосування, надає уявлення про можливі події в майбутньому.

Також Якоб Пржибило є співавтором «Довідник BIM для Німеччини» (“BIM-Leitfaden für Deutschland”, 2013 – https://cutt.ly/TnJmTlJ), який виданий Федеральним інститутом будівництва, міських та просторових досліджень (BBSR), та «Кваліфікаційний посібник BIM для муніципальних будівельних адміністрацій та управління муніципальним будівництвом у Північному Рейні-Вестфалії» (BIM-Qualifizierungsleitfaden für die kommunalen Bauverwaltungen und die kommunale Gebäudewirtschaft in Nordrhein-Westfalen“, 2021, MHKBG NRW). Він виступає редатором книги “BIM у дії” – https://cutt.ly/TnJQvRF, яка зібрала практичний досвід 11 компаній, що працюють з BIM.

ІНШІ НОВИНИ