ПРОБЛЕМА ДАБІ

«Реформа ДАБІ наразі є не здійсненною через сфери інтересів тих, хто долучений до її реалізації», – відверто написав на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Грусевич, голова правління The WALL-Ukraine.

Загалом проблема не у розумінні предмету регулювання тих, хто прийшов до влади, чи тих, хто керував галуззю в минулому, а у їх спільній грі на публіку, фіктивному процесі реформування, вважає експерт. «У Мінрегіоні з 2018 року лежать напрацювання по ліквідації корупції в ДАБІ з розробленими проектами підзаконних актів. Як тільки бізнес почав вимагати від очільників міністерства реалізувати напрацювання на практиці, нічого іншого, як створити «робочу групу», профільний заступник міністра не придумав. Робоча група переливала воду з пустого в порожнє майже рік, і канула у віка», – написав Віталій Грусевич.

На думку голови правління The WALL-Ukraine, велику частину корупції допоможе побороти не розділення дозвільної та контролюючої функції ДАБІ, а чіткі та деталізовані процедури, плюс запобіжні механізми уникнення зловживань та відповідальність. Також експерт вболіває за те, аби ключову роль регулювання будівельною галуззю було залишено за профільним міністерством.

ІНШІ НОВИНИ