ІНВЕСТИЦІЇ З КИТАЮ: ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ НА ПРОЄКТ «ОДИН ПОЯС, ОДИН ШЛЯХ»

Пандемія COVID-19 спричинила економічні проблеми, які сильно вплинули на строки реалізації багатьох проєктів в межах ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях».
МЗС Китаю провело дослідження, яке показало, що від пандемії «серйозно постраждали» 20 % проєктів програми, а 30-40 % «постраждали до певної міри».

Голова КНР Сі Цзіньпін запевнив, що країна беззаперечно продовжуватиме ініціативу «Один пояс, один шлях», передає mind.ua з посиланням на Reuters. Крім цього, він сказав, що Китай готовий сприяти спрощенню процедур торгівлі та інвестицій, буде і далі «рішуче підтримувати багатосторонню торговельну систему, братиме активну участь у реформуванні системи глобального регулювання економіки». Також Сі Цзіньпін значив, що КНР підпише пакти про вільну торгівлю з великою кількістю країн.

Серед крайніх масштабних проектів, які все-таки вдалося успішно запустити цього року у межах амбіційної стратегії «Один пояс, один шлях», стало відкриття 26 жовтня першої гілки метро у Пакистані, повідомляє BBC.
27-кілометрову лінію у місті Лахор профінансував Китай, виділивши 1,8 мільярда доларів. Проєкт мережі метрополітену передбачає будівництво ще двох ліній. До речі, КНР за цією програмою вже інвестувало у різні інфраструктурні проєкти Пакистану десятки мільярдів доларів.

Нагадаємо, ініціатива КНР «Один пояс, один шлях» передбачає 1 трлн доларів інвестицій і може охопити понад 60 країн світу. Китай відійшов від офіційного опису того, які саме проєкти мають входити до ініціативи, залишивши право вибору за країнами учасницями. Проте пріоритетом КНР вважає інфраструктуру, акцентуючи на ній увагу під час переговорів та укладанні угод.

ІНШІ НОВИНИ