ПРИСКОРИТИ РОЗГЛЯД ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ

The WALL-Ukraine закликає комітети Верховної Ради якнайшвидше розглянути законопроекти про індустріальні парки, зареєстровані 23 червня 2020 року. Мова йде про законопроекти №3724 і №3725, які спрямовані на залучення інвестицій у промисловий сектор економіки шляхом впровадження стимулів в індустріальних парках. Крім цього, цей законопроект йде у комплексі із законопроектами про «інвестнянь» та про локалізацію у промисловості.

Найімовірніше наступного року за програмою «Велике будівництво» Україна почне реалізовувати проекти індустріальних парків в регіонах. Створити індустріальний парк – тільки початок історії. Важливо, аби він працював і у перспективі зміг відбити ті інвестиції, які в нього були закладені. Без законодавчої підтримки держави у цьому питанні нові індустріальні парки стануть схожими на спортивні арени Ріо-де-Жанейро після Літніх Олімпійських ігор 2016: закинуті, нікому непотрібні, частково розтрощені вандалами.

Нагадаємо, законопроектами пропонується звільнити резидентів ПП від сплати податку на прибуток протягом п’яти років і, за умови наявності експорту, протягом наступних п’яти років встановити сплату 50% цього податку.

Серед запропонованих стимулів також введення ставки ПДВ у 3% на імпорт обладнання та комплектуючих для облаштування ПП терміном на 10 років, мінімальної тривідсоткової ставки на імпорт сировини, напівфабрикатів і приладів за умови подальшого виробництва з них кінцевого продукту та експорту не менше ніж 50% готової продукції.

Пропонується звільнити резидентів ПП від ввізного мита на іноземне обладнання та комплектуючі, а також відшкодовувати експортерам із резидентів ПП частину відсотків за кредитами на зовнішні постачання, зокрема 30% від суми відсотків при частці експорту 15% обсягів випуску, 50% – при експорті 30% продукції, 75% – при 50% експорту.

______________________

У понеділок, 02 листопада, під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту стало відомо, що планується створення міжкомітетської робочої групи для доопрацювання законопроектів про індустріальні парки, – передає Інтерфакс-Україна.

ІНШІ НОВИНИ