ДО УВАГИ УКРАЇНСЬКИХ ГІРСЬКОЛИЖНИКІВ

Сніг у французьких Альпах став передвісником нового гірськолижного курортного сезону та нагадав усім, що ось-ось розпочнеться зимовий відпочинок.

Для багатьох гірськолижних курортів Європи складна ситуація в туризмі через пандемію не стала причиною для зупинки своїх нових проектів. На деяких курортах Франції, наприклад «Ле-Менюїр», до сезону 2020-2021 підготували Friendly Natural Park – спеціальну дитячу розважальну зону, де створили майданчики і тунелі, на яких діти можуть практикуватися в катанні. А у «Валь д’Ізер» навіть відкрилися нові готелі. До речі, там серед відпочиваючих набуває популярності шале за типом апартаментів з власною кухнею. До свого 80-річчя курорт «Серр-Шевальє» у 2021 відкриє новий гігантський зіплайн довжиною 1100 метрів із перепадом висот.

Зважаючи на карантинні обмеження та невтішні прогнози щодо можливості відвідати у зимовому сезоні 20/21 улюблену альпійську зону катання, гостро стоїть питання інвестиційного розвитку національної гірськолижної інфраструктури. Український «Буковель» зрозумів одну з головних своїх проблем – відсутність апре-скі (après-ski – це все те, чим займаються туристи після того, як вони закінчать активний відпочинок), та підхопив досвід європейських курортів. Хто відпочивав у Карпатах знає, що єдине вечірнє проведення часу – вечеря в ресторані чи готелі. А розваги для дітей обмежуються невеликими дитячими майданчиками та контактним зоопарком.

На території рішуче планують поліпшити інфраструктуру та комфорт для відпочиваючих, культурну та розважальну програми. Це будівництво паркінгів, готелів і рітейлу. Передбачається аквапарк, SPA-комплекс, збільшення прогулянкових зон, реконструкція центральної площі, а також у проекті велика стіна для скелелазіння, у перспективі вона має стати локацією для проведення міжнародних змагань. Ще хочуть збудувати конгрес-хол, який обслуговував би українські та міжнародні події. Ситуацію з дитячим відпочинком виправлятимуть школою катання на лижах та новими дитячими гірськими трасами. Щодо розваг, то у 2020 році в «Буковелі» вже побудували атракціон-родельбан, а поблизу курорту відкрили парк з величезними анімованими динозаврами.

Кілька років поспіль ведуться перемовини з інвесторами про будівництво чергового конкурента «Буковелю» на Прикарпатті. А саме на Вовчинецьких горах, які розташовані на околиці Івано-Франківська, планують збудувати гірськолижний курорт «Курчавель». Проект передбачає будівництво 135,6 км гірськолижних трас, двох бугельних підйомників, 13 готелів і котеджного містечка. Загальна вартість робіт – 700 млн доларів. Таке масштабне будівництво передбачено перспективним планом розвитку міста до 2050 року. Якщо ви є інвестором та зацікавлені вкласти кошти в гірськолижний бізнес, звертайтесь до The WALL-Ukraine та отримуйте сприяння в ефективному розвитку інвестиційного проекту.

ІНШІ НОВИНИ