BIM ДОПОМОЖЕ ВІДБУДУВАТИ УКРАЇНУ

Консорціум французьких компаній повідомив, що працюватиме над відновленням районів Чернігова, які були зруйновані під час російського вторгнення. У прес-релізі зазначається, проєкт поєднає платформу 3DEXPERIENCE від Dassault Systemes та експертизу будівельних інженерів Egis і B4 у двоетапний підхід: оцінка збитків та аналіз вартості реконструкції в Чернігівській області, а потім стратегічне генеральне планування реконструкції міста Чернігова.

Технологія віртуального близнюка стане основою для оптимізації міської інфраструктури, ресурсів, стійкості та якості життя мешканців. Протягом усього проєкту вся зібрана інформація буде подаватися до віртуального двійника, щоб партнери могли спільно розробляти генеральний план міста.

Перший етап складатиметься з діагностики збитків в області, прогнозування вартості реконструкції та визначення інфраструктури, яку необхідно відновити в першу чергу. Платформа 3DEXPERIENCE Dassault Systemes підтримуватиме співпрацю та розміщуватиме всю інформацію, зібрану експертами EGIS та B4. Аналіз супутникових даних автоматично виявлятиме та висвітлюватиме постраждалі території, а інспекція на місцях підтверджуватиме розрахунки та визначатиме пріоритети.

На другому етапі буде побудовано віртуальний двійник міста Чернігова на платформі 3DEXPERIENCE. Він буде зосереджений на оптимізації того, як місто буде відбудовано, включаючи проєктування нових будівель та організацію міського транспорту, інфраструктури та інших послуг. Зацікавлені сторони з різних секторів використовуватимуть віртуального близнюка для спільного тестування різних сценаріїв, що включають такі параметри, як ризики затоплення, доступність, транспорт, землекористування, розташування ключових міських активів, а також існуючі мережі водопостачання, теплопостачання, каналізації та інші інфраструктурні мережі. Паралельно вони будуть отримувати інформацію з існуючих документів і міських департаментів, щоб забезпечити врахування потреб і очікувань мешканців кожного мікрорайону, бачення обраних посадовців, а також виклики економічного і соціального розвитку.

“Egis веде свою діяльність в Україні з 1993 року, працюючи над низкою приватних і державних проєктів у різних секторах, таких як цивільне будівництво, будівництво доріг і мостів, водний транспорт, міський транспорт; порти, водні шляхи та енергетика. Відбудова Чернігівської області та міста Чернігова стане ще однією можливістю перенести в країну глобальний досвід компанії, такий як низьковуглецевий та біокліматичний дизайн міст, середовище сприятливе для велосипедистів, кращий громадський транспорт та інфраструктура спільного використання автомобілів, проєктування безпечних, екологічних і гостинні громадські простори та інші ключові принципи дизайну Egis для розумних, стійких міст”, – сказав Лоран Жермен, генеральний директор Egis.

“Ми прагнемо допомогти місцевій владі покращити міста в Україні та життя в них за допомогою цього значущого спільного проєкту, який матиме вплив у довгостроковій перспективі. Наша платформа 3DEXPERIENCE відіграє важливу роль у розбудові більш стійких міст. Досвід, збагачений експертними знаннями, ноу-хау та даними, дозволяє нам досліджувати необмежену кількість сценаріїв і оптимізувати ті, які найкраще відповідатимуть потребам населення, вирішуватимуть проблему зміни клімату, плани оновлення громадського транспорту, інтелектуальних послуг і комунальних послуг”, — зазначив Флоранс Верзелен, виконавчий віце-президент з промисловості, маркетингу та сталого розвитку Dassault Systemes.

Проєкт підтримується урядом Франції за рахунок гранту від Казначейства Франції.

ІНШІ НОВИНИ