ЦИФРОВІ БЛИЗНЮКИ В ПРОЕКТУВАННІ ЛІКАРНІ

Функціональність приміщень будь-якої лікарні є величезним завданням, а будівництво офтальмологічної клініки, де спільнота пацієнтів із вадами зору має складніші стосунки з навколишнім середовищем і цифровими технологіями, набуває нового значення, оскільки може створити для них додаткові проблеми. Лікарня Moorfields, провідний постачальник спеціалізованих офтальмологічних послуг у Великобританії та світовий передовий центр офтальмологічних досліджень і освіти.

Минулого року керівництво лікарні розпочало проектування нового центру. Враховуючи специфіку роботи медичної установи, на проект було погоджено дослідницьку групу з Кембриджа, за участю спеціалістів The Centre for Digital Built Britain. Вона працювала з кількома зацікавленими сторонами – власниками активів, керівництвом, постачальниками послуг і клініцистами – щоб краще зрозуміти, як цифрова трансформація архітектурного середовища може створити нові можливості для посилення інклюзії та покращення послуг, і як перехід до впровадження цифрових технологій навколо телемедицини та штучного інтелекту вплине на вирішення проблемних питань пацієнтів.

Британські фахівці у своєму документі описали, як технологія цифрового близнюка може підкреслити потенційні переваги та можливості, а також проблеми, які можуть виникнути під час впровадження інноваційних цифрових рішень. Висновки дослідження можуть стати у нагоді під час проектування медичних установ в Україні. Оскільки вони зосереджені на інклюзії, пошуку новітніх і кращих рішень для навігації пацієнтів із вадами зору. Зокрема, допомогти їм дістатися до лікарні та назад, а також забезпечити покращене цифрове обслуговування після того, як вони досягнуть самої будівлі.

Лінк на файл дослідження – https://cutt.ly/DZ6fWKY

ІНШІ НОВИНИ