НЕРУХОМІСТЬ ЗАЛИШАЄТЬСЯ АЛЬТЕРНАТИВОЮ ДЕПОЗИТУ

В Україні нерухомість є популярним інструментом заощадження та збільшення грошей. Цю проблематику допоміг розкрити порталу «Столична нерухомість» 100realty.ua. голова правління The Wall-Ukraine Віталій Грусевич. «Інвестування у житлову нерухомість – прийнятний варіант, особливо коли в Україні продовжує спостерігатись велика потреба у новому житлі. На тлі ставок за депозитами прибутковість від перепродажу квартир залишається досі високою. Проте в основний сегмент попиту – первинна потреба та покращення житлових умов», – каже голова правління The Wall-Ukraine Віталій Грусевич.

На думку експерта, оптимальним варіантом для інвестицій вважаються об’єкти комфорт- та бізнес-класу, переважно 1- та 2-кімнатні квартири, площею до 60 кв. м. Свідомо покупці готові доплачувати за якість житла, додаткові зручності та послуги на території житлового комплексу, щоб закрити більшість потреб: харчування, шопінг, розваги, навчання, тренування, інші послуги.

«Через насичення на ринку житлової оренди ті, хто купує квартиру для заробітку, розглядають проекти у форматі «дім-робота-дозвілля». Це підвищує цінність орендного житла. Більшість хоче купити нову квартиру в готовому будинку, щоб одразу розпочати ремонт. Також 2022 року збільшиться запит інвесторів на обробку житла силами забудовника за додаткову плату», – каже Віталій Грусевич.

Девелопери вже кілька років на перших етапах проектування закладають перші поверхи під комерційну нерухомість. І таких проектів у 2022 році лише збільшуватиметься, переконаний голова правління The Wall-Ukraine Віталій Грусевич.

ІНШІ НОВИНИ