ТЕАТР ДЛЯ КОЖНОГО

Вчора київський Театр на Подолі відзначив своє 35-річчя: офіційний указ Міністерства культури України був виданий 19 серпня 1987 року. Театр стояв недобудовою від 90-х років. У 2017 році відкрили нове приміщення. На сьогодні це перший і єдиний завершений проєкт модерного театру незалежної України. Він займає особливе місце у #30унікальнихпроєктівНезалежності від The Wall. Будівництво театру було виконано за рахунок меценатських коштів. Сцена відповідає найсучаснішим світовим вимогам. Зала розрахована на 253 гостя.

Проєкт від архітектурного бюро Drozdov & Partners у професійному середовищі зібрав багато позитивних відгуків. Будівля Театру на Подолі посіла перше місце в номінації «Архітектура культурно-соціальних об’єктів» у конкурсі «Ukrainian Urban Awards», за сучасну архітектуру була номінована на премію Європейського союзу Mies van der Rohe Award.

Після оновлення театр отримав нову функціональну концепцію – він перетворився з «палацу» на «місце для всіх». Зміни після оновлення значно спростили взаємодію між простором театру, відвідувачами й містом, приміщення стало інклюзивним, доступним, публічним. До речі, Дня незалежності біля Театру на Подолі влаштують святковий концерт.

ІНШІ НОВИНИ