УКРАЇНА У ЧАС СВОЄЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПОБУДУВАЛА ОДИН З НАЙКРАЩИХ СТАДІОНІВ ЄВРОПИ

Останнім часом спортивна рубрика новин рясніє повідомленнями, що українська збірна з футболу нарешті отримала головного тренера, а будівельники провели своє традиційне футбольне свято – Кубок будівельників України 2021. Підтримаємо спортивний дух та у межах ініціативи The Wall #30унікальнихпроєктівНезалежності згадаємо про будівництво “Донбас Арени” — першого стадіону у Східній Європі, спроєктованого і побудованого відповідно до стандартів категорії «п’ять зірок». За акредитацією УЄФА та ФІФА — споруда відповідає класу “еліт”.

Стадіон розташований у центрі міста Донецька, в Міському парку культури і відпочинку. Його відкрили 29 серпня 2009 року на День шахтаря та день міста Донецька. Проект будівництва нового стадіону «Донбас Арена» задумувався задовго до того, як Україна отримала право провести фінальний турнір Євро-2012.Зовнішній дизайн стадіону багатьом нагадує «літаючу тарілку в парку». Дах стадіону нахилений з півночі на південь, завдяки чому посилює природне освітлення і провітрювання поля.1000 робітників одночасно працювали над будівництвом стадіону. Загальна площа будівельного майданчика (включаючи райони мобілізації) становила 254907 м².Площа землі (включаючи поле) на якій розташований стадіон становить 46780 м².Понад 120000 м³ бетону та близько 4300 тонн сталі було використано під час будівництва стадіону.

Нещодавно півзахисник “Шахтаря” Євген Коноплянка порівняв “Донбас Арену” з одним з кращих футбольних стадіонів світу – легендарною Альянц-Ареною. На жаль, зараз на стадіон в Донецьку неможливо дивитися без сліз. Але ми віримо, що українці щодня наближають час, коли над Донбас Ареною знову звучатиме гімн України і національна збірна гратиме вболівальникам на щастя.

ІНШІ НОВИНИ