“НЕ ВАРТО ВИНАХОДИТИ КОЛЕСО”

Україна не є першопрохідцем у застосуванні BIM-технологій. Однак це не є виключно негативним фактором, вважають експерти з archimatika – Андрій Денисенко, керівник ВІМ-відділу, молодший партнер та Ігор Юрасов, ВІМ-менеджер. На 1-Й МІЖНАРОДНИЙ BIM-ФОРУМ «НІЩО НЕ ЗУПИНИТЬ ІДЕЮ, ЧАС ЯКОЇ НАСТАВ» вони наголосили, що ретельне вивчення існуючих світових практик, досвіду, стандартів спрощує процеси власних розробок, дозволяє уникнути критичних помилок. Ключем до успіху є органічне поєднання зусиль експертів, практиків, бізнесу та держави.

На прикладі проєктів компанії Андрій та Ігор показали, як застосування BIM, окрім якісного перерозподілу зусиль, дозволяє розблокувати додаткові переваги та можливості, особливо в контексті всього життєвого циклу. Водночас, вони підкреслили, що деякі з них неможливо застосувати в рамках традиційних підходів.

Команда ARCHIMATIKA володіє унікальним для України практичним досвідом впровадження BIM технологій в проектну роботу. Вона не тільки застосовує ВІМ-технології в проєктуванні об’єктів, а й допомагає іншими впроваджувати та використовувати ВІМ. Саме завдяки складності, різноманітності і масштабності своїх проєктів компанія змогла вибудувати і оптимізувати гнучке і адаптивне BIM-середовище, що дозволяє їй максимально підлаштуватися під конкретні потреби і параметри будь-якого замовлення.

ІНШІ НОВИНИ