РОВЕСНИК КОНСТИТУЦІЇ!

Українці з’єднані Конституцією, як мостом береги. У 1996 році нам вдалося отримати свій основоположний документ. І сьогодні ми вітаємо всіх громадян з 25-річницею від дня ухвалення Конституції України.

У рік прийняття Основного Закону, в Україні відбувся масштабний проєкт транспортної інфраструктури – введення в експлуатацію Лівобережного моста – моста через Дніпро в місті Кам’янське (у 1936-2016 роках – Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області.Цей проєкт вплинув на розвиток та розбудову цілого комплексу так званих інфраструктурних галузей господарства, тому він увійшов у #30унікальнихпроєктівНезалежності від The Wall до річниці незалежності України.

Мета Лівобережного моста – розвантажити транзитне транспортне сполучення з Полтавським напрямком та сполучення центру Кам’янського з лівобережним житловим масивом, де мешкають понад 80 тис. містян. До будівництва моста рух цього напрямку проходив через греблю Середньодніпровської ГЕС.

Загальна довжина Лівобережного мостового переходу становить 13,5 км, має 4 прольоти — власне мости: над судноплавним і несудноплавним руслом Дніпра, над залізницею та Єлізаветівською трасою.

ІНШІ НОВИНИ