ВІД ІНФОРМАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ДО ЦИФРОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

“Ковальська”. Перше, що на думці, це промисловий гігант. Бетон від Ковальської ледь не на кожному будівництві столиці, бо розуміють – якістю не підведуть. Хоча 2020 рік був для усіх важким, але він прискорив трансформацію цієї компанії. І тепер “Ковальська” в першу чергу асоціативно сприймається як потужний девелопер, який у цьому році гучно розпочав нові перспективні проєкти житлової нерухомості та офіси нового покоління.

А ще компанія займає позицію флагмана у впроваджені BIM-технологій. На Першому Міжнародному BIM-форумі “Ковальська” поділилася кейсами та власним досвідом, як найшвидше досягти високого рівня BIM-зрілості та впровадити BIM/VDC на всіх етапах життя проєкту. Розповідав та демонстрував на прикладах генеральний директор Сергій Пилипенко. Він зазначив, що BIM при комплексному впровадженні дає 20% економії часу та 10% економії бюджету.

IT екосистема девелопменту “Ковальської” підтримує синхронізацію 4D та 5D-моделі. Так відбувається чітке планування і контроль виконання будівельних робіт на майданчику, при цьому проводиться аналіз бюджетів проєктів.

На виході – зменшення ризику зриву термінів будівництва за рахунок постійної синхронізації графіку та моделі, мінімізація відхилень бюджету за рахунок постійного контролю та регулярної звітності.

“Ковальська” продовжує розвиток у напрямку ВІМ. У планах деталізація проєктів, покращення ефективності управління об‘єктами протягом всього життєвого циклу та поглиблення інтеграції мультидисциплінарних моделей, оновлення робочих процесів експлуатаційної команди.

ІНШІ НОВИНИ