БЕРЕЖЕМО ЧИСТОТУ СЕРДЕЦЬ ТА ВЕЛИЧ УКРАЇНСЬКИХ СВЯТИНЬ

Сьогодні Трійця (Зелена неділя) – день, коли природа ніби святкує з людиною своє відродження. Нехай святкування стане для кожної родини особливим, а у домі буде мир, світло, зелено та затишно. З початку своєї незалежності Україна не тільки продовжувала зберігати свої духовні традиції та визначні пам’ятки архітектури, а й сприяла їх відновленню. Тому у межах святкового марафону The Wall – #30унікальнихпроєктівНезалежності, сьогодні символічно згадати про відродження Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Оригінальний храм, який спорудили за правління онука Ярослава Мудрого київського князя Святополка Ізяславича, було ганебно зруйновано та розкрадено у 1930-х роках. Але у 1995 відбудову Михайлівського Золотоверхого монастиря визначили загальнодержавним пріоритетом.

Головний архітектор проєкту відтворення — Юрій Лосицький. У відновленні розписів інтер’єру брали участь відомі українські митці, зокрема Олександр Бородай, роботи якого прикрашають станції київського метро “Видубичі” та “Осокорки”.

Відкриття собору відбулося на День Києва 1998 року, за участю перших осіб держави, зокрема Президента України та голови Уряду.

29Ви та ще 284 поширенняПодобаєтьсяКоментуватиПоширити

0

ІНШІ НОВИНИ