ПЕРВІСТОК ГІДРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ НА РІЧЦІ ДНІСТЕР

Дністровська ГАЕС має стати найбільшою гідроакумулювальною станцією Європи і 7-м за масштабами проєктом ГАЕС у світі. Її будівництво розпочалося ще у 1983 році, проте перший гідроагрегат було запущено лише 22 грудня 2009 року.На станції вже працюють три гідроагрегати, наразі ведеться будівництво четвертого, потужність якого складе 324 МВт у генераторному режимі і 421 МВт у насосному режимі.

Дністровська ГАЕС дозволить зміцнити енергетичну конкурентоспроможність України, врегульовувати графік навантажень в її енергосистемі відповідно до світових стандартів співвідношення базової та пікової потужностей, а також стати своєрідним аварійним резервом електроенергії.Замовником будівництва є ВАТ «Укргідроенерго». Генеральний підрядник – Консорціум «НВО „Укргідроенергобуд“». Генеральний проектувальник – ПрАТ «Укргідропроект».

Раніше прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України повідомляла: «Дністровську ГАЕС внесено до переліку пріоритетних енергетичних проєктів та до оновленої Енергетичної стратегії до 2030 року. За даними ПАТ „Укргідроенерго“, ГАЕС здатна замінити 200 МВт від ТЕС, що дозволить економити щороку 125 млн м³ газу (близько 48,128 млн дол.) та 1,1 млн тонн вугілля (99,3 млн дол.)».Нагадаємо, The Wall запустила святковий марафон публікацій до Дня Незалежності України – #30унікальнихпроєктівНезалежності.

ІНШІ НОВИНИ