НОВА ФОРМА ОНЛАЙН ПРОДАЖІВ

На світовому ринку стає популярною пряма трансляція (стрімінг) продажів товарів. Фактично це стало відповіддю офлайнових рітейлерів на виклики епідемії COVID-19. Китай став першою країною, яка відчула переваги нової моделі просування товарів. Нещодавно там відбулася сенсаційна онлайн-трансляція, яка збіглася з проведенням ІІІ Міжнародної виставки імпортних товарів СІІЕ в Шанхаї. Всього за 4 години ефіру продали товарів з різних країн на суму в більш ніж 136 млн доларів. Про це написав Віталій Грусевич голова правління The WALL-Ukraine на своїй сторінці у Фейсбук.

– Під час нинішньої виставки Медіакорпорація Китаю організувала продаж імпортних товарів через онлайн прямі трансляції. І ви уявіть, за три хвилини, у прямому ефірі було продано 200 тис. пляшок червоного іспанського вина на загальну суму 3,5 млн юанів! За словами продавця, це був його майже річний обсяг виручки, – розповів Віталій Грусевич.

Голова правління, посилаючись на доповідь компанії Nielsen, поділився інформацією, що у Китаї обсяг продажів товарів через онлайн-трансляції в 2020 році скоро досягне понад 960 млрд юанів, зайнявши 10% від загального обсягу електронної комерції. Натомість в Україні цей сегмент тільки набирає обертів.

– Я достеменно переконався, що ініціатива The WALL по створенню майданчика електронних закупівель та управління вартістю будівництва RATE має неабиякі перспективи сприяння розвитку будівельного ринку України, – зазначив Віталій Грусевич.

______

«CIIE» – перша міжнародна імпортна виставка глобального масштабу, організаторами якої виступають Міністерство комерції КНР та мерія м. Шанхай.

ІНШІ НОВИНИ