РЕФОРМУ ДАБІ ЗАВЕРШАТЬ ДО КІНЦЯ…

Згідно з планом вже мала б працювати реформа державного архітектурно-будівельного контролю, ініційована Кабінетом міністрів. Натомість вона через півроку призвела до катастрофи: втрата регулювання галуззю, нелегальні будівництва і збитки для сумлінних забудовників.

Сьогодні ДАБІ живе наче у паралельній реальності. Чи не щодня The Wall – Ukraine отримує скарги від компаній щодо неправомірних дій відомства. Тільки в Одеській області, більше 70% вже побудованих житлових комплексів не можуть отримати дозволи.

Реформа просувається важко, невпевнено. І мова не тільки про ініціативи від так званого «Офісу простих рішень», який має незрозумілий статус. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час засідання Нацради реформ, що реформу Державної архітектурно-будівельної інспекції мають завершити до кінця жовтня. За його словами, законопроєкт вже підготовлений, пройшов обговорення із зацікавленими сторонами. Все-таки цей документ у певних моментах не тільки послаблює державний контроль, а й повертає «ручний» режим, розподіляючи корупцію між різними органами влади.

Шкода, що пізно, але добре, що створили Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування можливих фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю. Wall – Ukraine підтримує діяльність комісії та готова до співпраці.

Тому якщо на ваші звернення ДАБІ не реагує або вдається до неправомірних дій – повідомляйте нам на електронну адресу the.wall.ukraine@gmail.com, додавши копії ваших звернень і відповіді на них.

ІНШІ НОВИНИ